Tommie en Tom Poes, muzikale kleutervoorstelling

De Toren van Geluid brengt een kleine, sfeervolle, muzikale en interactieve voorstelling rondom het 75-jarig bestaan van Tom Poes.

De voorstelling is gebaseerd op het eerste avontuur van Tom Poes, Het geheim der blauwe aarde, dat Marten Toonder in 1941 schreef als dagstrip voor De Telegraaf. Erg leuk voor kleuters vanaf 3 jaar, hun ouders en oma en opa.

Tommie blijft slapen bij opa. Overal liggen grote vellen papier, proppen en stiften. Hij is aan het tekenen, net zoals opa altijd doet. Plotseling ziet Tommie een vreemd papier uitsteken uit de ouder boekenkist. Het is een tekening van… Tom Poes! Tommie is nieuwsgierig naar deze poes met dezelfde naam en ontdekt in de kist nog veel meer tekeningen die samen een spannend verhaal vormen. Een heel oud verhaal…

Met eenvoudige, doeltreffende middelen komt die ‘oude’ Tom Poes weer verfrissend tot leven door de ogen van de ‘moderne’ Tommie. Even wordt Tommie zelf de slimme trouwe stripheld die nergens bang voor is.

De tekeningen van Tom Poes zijn in deze vertelling de rode draad. Langzaam vult Tommie de gekleurde ruimte met zwart-wit tekeningen van Marten Toonder. Op een interactieve manier worden de kinderen meegenomen in dit papieren avontuur langs oud en nieuw en gevoel en verstand. Zelfs de dwerg en de reuzen zijn van papier. En er wordt natuurlijk volop gezongen.

Duur: 35 minuten
Concept, tekst en spel: De Toren van Geluid, Laura Burgmans en Norman van Huut
Regie: Frans Schraven

Speellijst

08 okt SCC De Bolder Monnickendam  14:00 uur
15 okt Cultuurhuis Doorn, Doorn  16:00 uur
16 okt De Kleine Willem  Enschede  14:30 uur
29 okt Bonifaciuskerk  Medemblik  15:00 uur 
28 dec Studio de Bakkerij Rotterdam  11:00 uur 

 

 

terug naar overzicht
28 - 12 - 2016

Locatie

diverse locaties