Twee boekpresentaties van essaybundel ‘Het woord als gevoel’

Op 2 september 2017 verschijnt Het woord als gevoel, een door Klaas Driebergen samengesteld boek met essays van Marten Toonder over tekenfilm, taal, literatuur, kunst en maatschappij. Het is deel 2 in de reeks ‘Het complete proza van Marten Toonder’. Daarin worden alle essays, autobiografische stukken en korte verhalen van Marten Toonder voor het eerst compleet in boekvorm uitgebracht.

Net als alle delen uit de reeks bevat ook Het woord als gevoel naast moeilijk vindbare stukken een aantal teksten die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Het gaat om vier toespraken, waaronder een interessante lezing over tekenfilm die Toonder hield op de Nederlandse Filmdagen in Utrecht in 1986.

Rond de verschijning van Het woord als gevoel vinden maar liefst twee boekpresentaties plaats, waarbij iedereen van harte welkom is:

  • op zaterdag 2 september 2017 is er om 11:30 uur een presentatie op het Brabants Stripspektakel in Veldhoven (Koningshof, Locht 117);
  • op zondag 10 september 2017 is er om 15:00 uur een lezing ‘Marten Toonder als veelzijdig kunstenaar’ door Klaas Driebergen, met aansluitend een boekpresentatie in boekhandel Broese te Utrecht (Stadhuisbrug 5).

Deel 1, Heer Bommel en ik, dat op 2 mei 2017 verscheen, werd in recensies ‘een absolute aanrader’ en een ‘niet te missen uitgave’ genoemd en door liefhebbers enthousiast onthaald. De reeks (of het losse deel 2) is te bestellen via www.prozamartentoonder.nl.

terug naar overzicht
02 - 09 - 2017 tot 10 - 08 - 2017

Locatie

Koningshof, Locht 117 in Veldhoven /
Boekhandel Broese, Stadhuisbrug 5, Utrecht