Boeken en meer

Voortdurend verschijnen er nieuwe boekuitgaven van en over Marten Toonder en zijn werk.
Hier kunt u producten makkelijk vinden aan de hand van een foto.

Taal en wereld van de Bommelsaga

In zijn tweeluik 'Taal en wereld van de Bommelsaga', dat binnenkort wordt uitgebracht door uitgeverij Personalia, gaat schrijver/vertaler Rob Barnhoorn in op Toonders taalvirtuositeit en hoe je daar als vertaler mee omgaat.

01 - 10 - 2017

Drie nieuwe delen in reeks Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes

In september verschijnen drie nieuwe delen in de reeks Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes: Een struise gestalte, Met vooruitziende blik en Par example!

26 - 09 - 2017

Wat je gelooft is waar

Zojuist verscheen bij uitgeverij Cliché het boek Wat je gelooft is waar, een heruitgave van Zeg nu zelf, waaraan De breinbaas is toegevoegd.

26 - 09 - 2017

Het toverboekje

Het toverboekje is alweer het vierde deel in de reeks heruitgaven van Tom Poes bij uitgeverij Cliché.

26 - 09 - 2017

De doodende straal

De doodende straal was de eerste realistische strip van Marten Toonder, en ging in 1937 van start in het blad ABC.

25 - 09 - 2017

Gouden Boekje Tom Poes verschijnt eind november

In november verschijnt een nieuw Tom Poesverhaal, dat speciaal als Gouden Boekje wordt uitgebracht. Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel moet een kennismaking worden voor zeer jeugdige oplettende lezertjes, die aan het begin staan van hun ontdekking van het Bommeluniversum.

25 - 09 - 2017

Integrale editie Thijs IJs

Hans Matla werkt momenteel aan een driedelige editie van Thijs IJs, de witte beer, de strip die in meerdere opzichten de voorloper was van Tom Poes.
Verschijnt rond kerst 2017, intekenprijs € 175,-

25 - 09 - 2017

Klaas Driebergen: Het verzameld proza van Marten Toonder

Op 2 en 10 september presenteerde Klaas Driebergen Het woord als gevoel, het tweede deel van zijn boekenreeks met het verzameld proza van Marten Toonder. Op de stripbeurs in Veldhoven op 2 september werd het boek uitgereikt aan Arnoud Alderlieste, voorzitter van de Marten Toonder Verzamelaarsclub. Irwin Toonder, kleinzoon van Marten Toonder, nam op 10 september in boekhandel Broese in Utrecht een exemplaar in ontvangst.
Van de twee laatste delen van Toonder’s verzameld proza verschijnt dit najaar deel 4, Het volle leven. Volgend voorjaar volgt deel 3, Alleen maar papier.

25 - 09 - 2017

Nieuw deel Kappie

Binnenkort verschijnt Kappie 129: De wegwals-wedstrijd. Hiermee heeft uitgeverij Stripstift alle door Piet Wijn getekende verhalen van Kappie uitgebracht.

24 - 09 - 2017

Wat u altijd al heeft willen weten over het maken van Tom Poes!

Uitgeverij Sherpa bracht de afgelopen tijd de stripreeks Arman en Ilva integraal in boekvorm uit. Achterin ieder deel staat een dossier met historische wetenswaardigheden; in dit laatste deel van de reeks is Lo Hartog van Banda 16 pagina’s lang het onderwerp.

28 - 03 - 2017