Boeken en meer

Voortdurend verschijnen er nieuwe boekuitgaven van en over Marten Toonder en zijn werk.
Hier kunt u producten makkelijk vinden aan de hand van een foto.

Gouden Boekje Tom Poes

In september verschijnt een nieuw Tom Poesverhaal, dat speciaal als Gouden Boekje wordt uitgebracht. Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel moet een kennismaking worden voor zeer jeugdige oplettende lezertjes, die aan het begin staan van hun ontdekking van het Bommeluniversum.

15 - 06 - 2017

Nieuwe reeks: Het complete proza van Marten Toonder

Pas verschenen: Heer Bommel en ik. Het eerste deel van een nieuwe, vierdelige reeks boeken met alle korte prozateksten van Marten Toonder: ‘Het complete proza van Marten Toonder’. Een serie leuke leesboeken voor de Bommelliefhebber!

17 - 05 - 2017

Wat u altijd al heeft willen weten over het maken van Tom Poes!

Uitgeverij Sherpa bracht de afgelopen tijd de stripreeks Arman en Ilva integraal in boekvorm uit. Achterin ieder deel staat een dossier met historische wetenswaardigheden; in dit laatste deel van de reeks is Lo Hartog van Banda 16 pagina’s lang het onderwerp.

28 - 03 - 2017

Teken nu in op ‘De geschiedenis van de Toonder Studio’s’

Schrijver Jan-Willem de Vries is bezig met een monsterproject: het boekstaven van de geschiedenis van de Toonder Studio’s, het door Marten Toonder opgerichte en decennialang toonaangevende Nederlandse strip- en tekenfilmbedrijf. De nadruk ligt op de stripafdeling. Het resultaat gaat vanaf komend najaar verschijnen in een reeks van 18 tijdschriften.

02 - 03 - 2017

Heruitgave ‘Tom Poes en het monster van de Hopvallei’

Op 1 april verschijnt een heruitgave van Tom Poes en het monster van de Hopvallei. Het is alweer het derde deel in de serie Tom Poes-ballonstripverhalen die uitgeverij Cliché uitbrengt.

02 - 03 - 2017

Twee nieuwe kerstornamenten

Dit jaar verschijnen er twee nieuwe kerstornamenten met heer Bommel en Tom Poes.

21 - 12 - 2016

Herziene uitgave van De Bommelparade

Bij Uitgeverij Cliché verschijnt er een heruitgave van De Bommelparade. Dit bijzondere naslagwerk bevat nu 1400 karakters en is voorzien van een prachtige omslagtekening van Tim Artz.

21 - 12 - 2016

Der Grosse Einlader: vierde Bommelverhaal in het Duits

Bij Uitgeverij Personalia verscheen het vierde Bommelverhaal in het Duits: Der Grosse Einlader, oftewel: De Grote Onthaler.

21 - 12 - 2016

Engelse Tom Poes-avonturen voor het eerst in het Nederlands

In de prachtige reeks Marten Toonder's Avonturen van Tom Poes van uitgeverij Panda verscheen onlangs band 28. Daarin staan verhalen die rond 1950 voor de Engelse jeugd werden uitgegeven. Deze verschijnen nu voor het eerst in het Nederlands.

17 - 11 - 2016

Het Lastpak: eerste nieuwe Bommelavontuur sinds 30 jaar

Het lastpak is het eerste nieuwe lange avontuur van Heer Bommel en Tom Poes sinds 1986. In dat jaar publiceerde Marten Toonder (1912-2005) voor het laatst een avontuur van het bekendste duo uit de Nederlandse stripgeschiedenis. Schrijver Henk Hardeman (1961) en de jonge tekenares Henrieke Goorhuis (1990) brengen met het nieuwe werk een ode aan het universum dat Toonder creëerde.

26 - 10 - 2016