Gouden Boekje Tom Poes verschenen!

Afgelopen december verscheen een nieuw Tom Poesverhaal, dat speciaal als Gouden Boekje is uitgebracht. Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel moet een kennismaking worden voor zeer jeugdige oplettende lezertjes, die aan het begin staan van hun ontdekking van het Bommeluniversum.

Het is een heldere dag in december en de verjaardag van heer Olivier B. Bommel nadert. Er is echter een probleem. Tom Poes heeft nog geen cadeautje voor hem gekocht en hij kan ook geen cadeautje bedenken. Op Tom Poes’ vraag of heer Bommel een verlanglijstje heeft, antwoordt die laatste: ‘Zoals mijn goede vader zei: “Een heer van stand vraagt niet om cadeautjes. Een heer van stand krijgt ze gewoon.” En daar houd ik mij aan.’ Tom Poes moet dus op zoek naar een passend cadeau, en snel.


Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel is geschreven door bekroond jeugdboekenschrijver Sjoerd Kuyper en getekend door Henrieke Goorhuis, die de fraaie illustraties leverde voor het vorig jaar verschenen nieuwe Bommelverhaal Het lastpak. Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel is de eerste vrucht van de samenwerking tussen Toonder Compagnie en uitgeverij Rubinstein.


Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel verscheen in december 2017 als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje.

Auteur: Sjoerd Kuyper

Illustrator: Henrieke Goorhuis
ISBN 9789047623663

terug naar overzicht
25 - 09 - 2017