‘Koken op Bommelstein’, Johannes van Dam

Johannes van Dam verzamelde voor het boek 'Koken op Bommelstein' 18 driegangenmenu´s, geënt op de karakters uit de Bommelstrips. Volgens Johannes van Dam zelf is het het allerleukste boek dat hij ooit maakte. Het boek is uitgegeven door De Bezige Bij.

Hoeveel beproevingen heer Bommel en Tom Poes in hun avonturen ook doorstaan, ten slotte belanden ze steevast aan tafel in Bommelstein, waar Joost ze een eenvoudige, doch voedzame maaltijd serveert. Immers, ‘na gedane arbeid worden rauwe bonen zoet’. In dit kookboek nodigt culinair expert Johannes van Dam verschillende karakters uit de Bommel-saga aan tafel. Per personage stelt hij een specifiek menu samen. Voor markies de Canteclaer is dat een fijnbesnaard veelgangendiner overgoten met mooie Franse wijnen, met professor Sickbock ontwikkelt Van Dam het modieuze moleculaire koken, burgemeester Dickerdack serveert hij gerechten die vooral indruk maken door hun chique uiterlijk en benaming. Zo is Koken op Bommelstein een bijzonder smakelijk én nuttig lees- en kookboek. Want iedereen heeft wel een Kwetal, een Doddeltje of een Dorknoper in zijn vriendenkring.

Koken op Bommelstein, gebonden uitvoering
ISBN: 978 90 234 5809 8 , NUR 440
Uitgever: De Bezige Bij
Aantal pagina's: 128
Prijs: €19,90

Klik hier om te bestellen

terug naar overzicht
01 - 03 - 2013