Thé Tjong-Khing: Arman & Ilva

Bij de Toonder Studio’s werden veel verschillende stripseries vervaardigd. Eén daarvan is Arman en Ilva, getekend door Thé Tjong Khing en geschreven door Lo Hartog van Banda. De strips van Thé Tjong-Khing (Arman & Ilva, Storende verhalen) worden momenteel opnieuw uitgebracht in een bekroonde reeks albums, de Khing Collectie van Uitgeverij Sherpa.

Deze reeks is voor de echte stripliefhebber een must; zowel vanwege de sterk uitgewerkte plots als om de tekeningen, waarvan compositie en lijnvoering een zelden gezien vakmanschap tonen. Als toetje zijn er de achterin elk deel opgenomen schetsen en verworpen stroken, die een unieke kijk in de keuken van het stripmaken bieden. Een prachtige uitgave! Wees gewaarschuwd: als u één deel koopt, wilt u ze allemaal!

In deze reeks zijn inmiddels 10 albums leverbaar (zie ook www.sherpa.nu), die ook te bestellen zijn via de boekhandel. Wilt u meer weten over de strips die Khing maakte, dan kunt u bij de uitgeverij eveneens de luxe brochure De striptekenkunst van Thé Tjong-Khing bestellen. Voor meer informatie kunt u schrijven naar info@sherpa.nu.

terug naar overzicht
27 - 02 - 2013