Verkiezingseditie De grote Barribal

Marten Toonder over het populisme. De Bezige Bij komt met een speciale verkiezingseditie van het verhaal 'De grote Barribal' met een inleiding van Toonder-biograaf Wim Hazeu.

Het is nog niet zo lang geleden dat een VVD-politicus opriep tot het bezigen van meer ‘Jip en Janneke-taal’ in de Tweede Kamer. Ook Emile Roemer en Geert Wilders danken hun populariteit grotendeels aan hun klare taalgebruik.

In zijn uit 1965 stammende verhaal ‘De grote Barribal’ beschrijft Marten Toonder deze neiging tot versimpeling van complexe problemen. Barribal is een leider met een kernachtige boodschap: ‘Wat u niet begrijpt is onzin. Weg met die onzin. Duidelijke taal, daar gaat het om.’ Het resultaat is een Bommel & Tom Poes-avontuur met een verrassend herkenbare, want actuele lading.

De verkiezingseditie heeft dezelfde uitvoering als de crisisedities van 'De bovenbazen' en 'De slijtmijt'. Deze verkiezingseditie zal opnieuw vele zowel politiek als literair geïnteresseerde lezers amuseren en aan het denken zetten.

Verkiezingseditie De Grote Barribal
Auteur: Toonder Marten
Uitgever: De Bezige Bij
ISBN: 9789023472490
Uitvoering: Paperback

terug naar overzicht
01 - 03 - 2013