Heer Bommel en Tom Poes vieren 80ste jubileum op kinderpostzegels van 2021

Al bijna honderd jaar zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. Met heer Bommel en Tom Poes op de zegel wil de stichting alle kinderen in Nederland steun bieden na een moeilijke periode.

De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle 1,5 miljoen basisschoolkinderen. Daarom gaat de opbrengst van de Kinderpostzegelactie naar projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen, om ze te helpen beter uit deze crisis te komen.

Olivier B. Bommel en Tom Poes op kinderpostzegel
Dit jaar vieren Olivier B. Bommel en Tom Poes hun tachtigste verjaardag. In 1941 verscheen het eerste verhaal van de in totaal 177 verhalen.

Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels:
‘Net als met Kinderpostzegels, zijn miljoenen kinderen opgegroeid met de avonturen van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes. We zijn dan ook blij en trots dat de striphelden dit jaar op de kinderpostzegels te zien zijn en samen met ons hun tachtigjarig jubileum vieren. Hun verhalen zijn na al die tijd nog steeds springlevend en verbonden met actuele thema’s.’

Actieweek volledig coronaproof
Vanaf woensdag 29 t/m 6 oktober gaat de 73e editie van Kinderpostzegelactie weer van start en kunnen basisschoolleerlingen uit de bovenbouw verschillende producten – waaronder kinderpostzegels – verkopen.

Dit jaar zijn de iconische postzegels met Olivier B. Bommel en Tom Poes (vijf stuks) te koop in combinatie met kaarten óf los, per twee velletjes. Net als vorig jaar is de actieweek volledig coronaproof. De producten van de Kinderpostzegelactie kunnen zowel digitaal via een persoonlijke videoboodschap als op gepaste afstand van 1,5 meter van deur tot deur verkocht worden.

Lees hier meer.

terug naar overzicht
22 - 06 - 2021