nieuw Tom Poes stripverhaal

Na 13 jaar verschijnt er weer een nieuw Tom Poes stripverhaal : Heer Bommel en de Pas-Kaart. De titel van het verhaal is gebaseerd op het onvoltooide Bommelverhaal Tom Poes en de paskaarten.

 

De strip zal vanaf maart 2013 worden voorgepubliceerd in VertrekNL, het glossy magazine over wonen in het buitenland. In het verhaal Heer Bommel en de Pas-Kaart gaan Olivier B. Bommel en Tom Poes op zoek naar het land waar het gras altijd groener is.

Het nieuwe verhaal is het gevolg van de in 2012 verschenen Bommelglossy. Dick Matena tekende voor deze glossy het omslag en diverse illustraties. Door het succes van de Bommelglossy, de 1e oplage van 25.000 exemplaren was in een paar weken uitverkocht, is er besloten samen met Matena een nieuw stripverhaal met heer Bommel en Tom Poes te maken.
Dick Matena (69), jarenlang striptekenaar voor de Toonder Studio’s en ooit door Toonder genoemd als zijn officiële opvolger, ziet het nieuwe verhaal als een klassiek Bommelverhaal. “Het is een typisch Toonder universeel thema – het denken dat het elders beter is.”

terug naar overzicht
27 - 02 - 2013