nog een dubieus Bommelproduct

Onlangs werd Toonder Compagnie gewezen op het Tom Poes minikwartetspel, zoals dat wordt aangeboden op Catawiki.

Wij werden erop gewezen dat in de huidige aanbiedingstekst een eerder wel getoond belangrijk stuk informatie is weggehaald.

Dit luidt: "Er bestaat ook een insteekkaart van EFKA voor dergelijke kwartetspelletjes. De EFKA-kaart is van een later tijdstip, en is niet de authentieke insteekkaart. Echter wel vervaardigd uit dezelfde materialen in iets afwijkende kleuren. In Toondertijd juni 2014 wordt per advertentie aan de leden van de MTVC de EFKA-kaart met kwartetspel aangeboden. Daardoor is deze kaart als legaal alternatief geautoriseerd!"

Voor de verzamelaars onder u die dit nog niet wisten: via de menuoptie 'historie' rechtsboven op iedere productpagina van Catawiki valt te lezen welke tekstversies van de productbeschrijving er vroeger vermeld stonden. Het is zaak om bij verdachte items altijd deze historie te controleren, omdat uit de tekstwijzigingen soms conclusies kunnen worden verbonden aan de mogelijke motivatie van diegeen die de tekst veranderd heeft. Ook bovenstaand tekstfragment was via de historie-tekst te achterhalen.

Overigens is het een merkwaardige suggestie dat het verschijnen van een advertentie in Toondertijd de functie van het legaliseren van bepaalde uitgaven zou hebben. Nog zeer onlangs bleek het tegendeel.

Omdat door de aanbieder geen licentie met Toonder Compagnie is afgesloten kunt u ervan uitgaan dat dit geen 'legaal alternatief' is, maar het resultaat van illegale huisvlijt.

terug naar overzicht
21 - 04 - 2015