Rotterdamse presentatie biografie Marten Toonder senior

Op 1 november aanstaande geeft auteur Erik de Graaf In Rotterdam op Katendreicht een korte lezing over het leven van Marten Toonder senior. Toegang is gratis. Na afloop signeert hij de onlangs verschenen biografie 'Marten Toonder Van eierzoeker tot zeekapitein.'

Hoe een analfabete plattelandsjongen, een bastaardzoon die opgroeide bij zijn grootouders,  zich opwerkte tot zeekapitein. Dat is in het kort het bijzondere leven van Marten Toonder senior, een verhaal dat is opgetekend in de geïllustreerde biografie van de hand van Erik de Graaf. Als zeekapitein bracht Marten Toonder senior voor zijn zoons comics uit Amerika mee. De ene zoon werd Nederlands bekendste striptekenaar en verhalenverteller (Marten Toonder), de ander een veelgelezen auteur (Jan Gerhard Toonder).

Tientallen jaren was Rotterdam de thuishaven van de Toonders. Ze woonden in zeemanshuizen aan de Schiedamsedijk en op Katendrecht, vanwaar Marten Toonder senior vertrok op zijn zeereizen. Zoon Marten Toonder werd geboren in de Thorbeckestraat op het Noordereiland.

Kortom een mooie historische plek voor de presentatie van dit mooie historische boek.

Wanneer: zondag 1 november, aanvang 14.30 uur
Waar: boekhandel Bosch & De Jong,  in de Fenix Food Factory, Veerlaan 19d, Rotterdam
Boek: Erik de Graaf – Marten Toonder senior, van eierzoeker tot zeekapitein. € 27,50.

terug naar overzicht
29 - 10 - 2015