Toonder Compagnie trekt in bij Uitgeverij Rubinstein

Begin mei is de Toonder Compagnie ingetrokken bij uitgeverij Rubinstein op het Prinseneiland te Amsterdam

De ruimte in het nieuwe pand biedt uitdagingen voor de wat langere medemens en is ook niet geheel waterpas. Maar dit wordt goedgemaakt doordat het gebouw zich op een rustige plek in het hart van Amsterdam bevindt.

Op dinsdag 2 mei werden de burelen van de Toonder Compagnie geopend door Milou Toonder, in het bijzijn van mede-bestuursleden van de stichting Toonder Auteursrecht en de medewerkers van uitgeverij Rubinstein. Die dag werd ook de samenwerkingsovereenkomst met Rubinstein getekend.

Gouden Boekje Tom Poes

De eerste vrucht van deze samenwerking zal een nieuw Tom Poesverhaal worden dat speciaal als Gouden Boekje verschijnt. Het verhaal moet een kennismaking worden voor zeer jeugdige oplettende lezertjes, die aan het begin staan van hun ontdekking van het Bommeluniversum.

Tom Poes en het cadeautje voor Heer Bommel is geschreven door bekroond jeugdboekenschrijver Sjoerd Kuyper en getekend door Henrieke Goorhuis, die de fraaie illustraties leverde voor het vorig jaar verschenen nieuwe Bommelverhaal Het lastpak.

terug naar overzicht
22 - 05 - 2017