Twee reizen naar ‘Het Ierland van Toonder’ in 2020

De eerste Toonderreis naar Ierland vond voorjaar 2019 plaats. Vanweg het succes daarvan wordt de reis herhaald.

Wie altijd al een kijkje wilde nemen in het Ierland van Marten Toonder, kan zich aanmelden voor een zesdaagse busreis. Deze wordt dit jaar twee keer georganiseerd: van 18 t/m 23 mei, en van 5 t/m 10 oktober.

Landschap, mythologie en mystiek

Marten Toonder woonde van 1965 tot 2001 in Ierland. Hij had een grote liefde voor het Ierse landschap en de natuur, en voelde zich aangetrokken tot de Keltische mythologie en mystiek. Bij zijn eerste bezoek aan Ierland in 1951 herkende hij in het landschap het land dat hij altijd had getekend: de heuvels, de knokige bomen, verweerde stenen en de mist die daartussen hangt.

In de voetsporen van Marten en Phiny
Decennialang maakten Marten Toonder en zijn vrouw Phiny vele vakantietochten door het land. In 2020 biedt Toonder-expert Klaas Driebergen twee keer de mogelijkheid om in hun voetsporen te treden tijdens een busreis door Ierland. Deze reizen worden net als vorig jaar mede georganiseerd door Historizon, specialist op het gebied van cultuur-historische reizen.

Klaas Driebergen tekende de verhalen op van Toonders pleegzoon en diens vrouw, Paul en Wendaline Hellmann, die de Toonders hebben vergezeld op hun reizen door Ierland. Samen met informatie uit Toonder autobiografie is een reis samengesteld. Onder meer Toonders woonplaats Greystones wordt bezocht, maar ook de Wicklow Mountains, Connemara, de Burren en Kerry.

 

Maandag 18 t/m zaterdag 23 mei (reeds volgeboekt)

Maandag 5 t/m zaterdag 10 oktober
• 2-pers.kamer € 1.495,- p.p.
• 1-pers.kamer € 1.645,- p.p.

U vindt hier meer infomatie.

terug naar overzicht
26 - 02 - 2020