Tweede Zaltbommelse Bommeldagen uitgesteld naar zaterdag 5 en zondag 6 september

In verband met het coronavirus heeft de organisatie helaas moeten besluiten om de Zaltbommelse Bommeldagen komend weekend niet door te laten gaan. Ze zijn uitgesteld tot het weekend van 5 en 6 september.

In samenwerking met Theater de Poorterij het Stadskasteel in Zaltbommel is door liefhebbers, uitgevers en de MTVC een programma samengesteld dat zich over ruim 5 zalen verspreidt.

Programma
Er is een stripbeurs, waar onder meer Toonder-items worden verkocht. Naast signeersessies van onder meer Tom Poes- en Bommeltekenaars Henrieke Goorhuis en Tim Artz, zijn er lezingen van Pim Oosterheert, Rob Barnhoorn, striptekenaar Marq van Broekhoven, en van Paul Verhaak en Jack Didden, schrijvers en samenstellers van de boekenreeks Nu begrijpt u wat ik bedoel.

Films, tentoonstellingen en rondleidingen
Tom Poes en Heer Bommel lopen zelf ook rond, in de grote theaterzaal worden films van en over Marten Toonder getoond, waaronder de ochtendvullende speelfilm Als je begrijpt wat ik bedoel.

Er zijn verschillende tentoonstellingen over het werk van Toonder te zien, en gidsen verzorgen wandelingen met Toonder-accenten door de historische binnenstad. In het nabijgelegen Stadskasteel is van 13:00 – 17:00 uur een origineel Heer Bommel-schilderij te bezichtigen.

Door de verschuiving naar september kunnen er wijzigingen in het programma optreden. Totdat er een nieuw programma-overzicht bekend is, tonen we hieronder de oorspronkelijke planning.

zaterdag 5 en zondag 6 september

10:00 tot 16:00 uur
De Poorterij
Nieuwstraat 2
5301 EW Zaltbommel


Tien minuten lopen van station Zaltbommel, in de binnenstad betaald parkeren, daarbuiten gratis.

 

terug naar overzicht
27 - 02 - 2020