Verzoek aan verzamelaars

Zoals in onze berichtgeving over de vervalsingen te lezen is, hebben wij van een aantal producties meerdere exemplaren ontvangen, die wij hebben kunnen onderzoeken.
Wij gaan zorgvuldig met de ontvangen exemplaren om, en sturen ze na afloop terug; indien gewenst worden verzendkosten door ons vergoed.

Wij zouden graag de volgende uitgaven nog voor onderzoek willen ontvangen:

• Vesta-kleurboekje, de ‘herdruk’ met potloden
• De twee Hollewijn-dummies
• boek ‘Rommeldam, de geschiedenis van een miniatuurstadje’ in allerlei genummerde en HC edities; wij zouden graag de VIP-editie eens van dichtbij bekijken.
• ‘tussen klei en brons’ in diverse genummerde en HC edities. De gewone editie is onverdacht, evenals de HC editie in rood kunstleer. We zouden graag de VIP-editie in rood fluweel met cassette onderzoeken.

Rommeldam, de geschiedenis van een miniatuurstadje.
Wij vermoeden dat er maar twee verschillende edities zijn gemaakt, en doen momenteel navraag bij de producent van het boek.
Aan Marten Toonder werd op 24 april 1998 een exemplaar van ‘Rommeldam’ toegezonden, met begeleidende brief. Dit was een HC exemplaar in blauw kunstleer. Zo er inderdaad een VIP-editie bestond kan men zich afvragen waarom dat exemplaar nimmer is aangetroffen in Toonders boekenkast.

Tussen Klei en Brons
Ook van dit boek lijken edities te bestaan die niet kunnen worden afgeleid uit de informatie in het colofon. Aan Marten Toonder werd op 30 mei 1999 een exemplaar toegestuurd; dit was een HC exemplaar in rood kunstleer. Ook hier doet de vraag zich voor waarom de ‘VIP-editie’ niet bij Toonder werd aangetroffen.

Mocht een MTVC-lid of iemand anders die direct betrokken was bij de productie van deze boeken ons informatie kunnen verschaffen die nader onderzoek overbodig maakt, dan zouden wij daarover graag in contact komen.

 

terug naar overzicht
14 - 10 - 2014