Marten Toonder Verzamelaars Club

In 1991 werd de vereniging van liefhebbers en verzamelaars van het werk van Marten Toonder opgericht. Dit was met goedkeuring en toestemming van Marten Toonder en in overleg en met samenwerking van Toonder Studio’s. Inmiddels is de Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) een vereniging van bijna 1200 leden.

De MTVC biedt haar leden het volgende:

MTVC-tijdschrift: Toondertijd

Het verschijnt 4x per jaar (A4-formaat), met hierin veel actuele informatie, aanbiedingen voor de leden, interviews, verhalen en andere wetenswaardigheden. Als lid mag u in elk nummer gratis vijf regels adverteren.

MTVC-kerstkaart

Sinds de oprichting in 1991, stuurt de MTVC aan de leden ieder jaar een nieuwjaarskaart, behalve met kerst 1994 en 1995, toen werd er een boekje gestuurd. De MTVC heeft hiervoor de afgelopen jaren de prachtige serie nieuwjaarskaarten uit 1948 van uitgeverij ‘de Muinck & co. Amsterdam C.’, heruitgegeven. Bekijk hier de kerstkaarten van 2010 en 2011.

MTVC-boekenserie: Toonder classics

Dit betreft het jaren dertig werk van Toonder, dat niet eerder in boekvorm is uitgegeven. Sinds 2008 geeft de MTVC deze hardcoverboeken uit, exclusief voor de leden, bovendien maakt het onderdeel uit van het lidmaatschap, u betaalt er dus niets extra’s voor. Deze boeken worden niet verkocht aan niet-MTVC-leden.

Zie deze pagina voor de tot nu toe verschenen delen.

MTVC-beurzen

Zo’n 65 meter tafels, met alleen Toonder-artikelen, staan er op deze Bommelbeurs. Het is een gezellige ontmoeting van verzamelaars en liefhebbers. Ook niet-leden hebben gratis toegang tot deze beurs.

Zie voor de actuele beurzen en lezingen: www.toondertijd.nl

MTVC-lidmaatschap

‘Geld speelt geen rol’, dus voor slechts € 20 euro per jaar bent u lid. U kunt zich aanmelden via de website van de MTVC.

MTVC-secretariaat

Prinsengracht 211 F
1015 DT Amsterdam
020 62 31 266 / 06 15 60 28 62
kwetal.mtvc@gmail.com

MTVC-website

www.toondertijd.nl